Voer in ieder geval altijd een lening simulatie uit, wanneer je van plan bent om een krediet af te sluiten. Je kunt dan goedkoop geld lenen, aangezien je de verschillende kosten met elkaar kunt vergelijken en je op zoek kunt gaan naar het meest voordelige krediet. Ben je goedkoper uit met een lage rentevoet, of is het aan de andere kant de kortere looptijd waar je meer aan hebt? Zet de opties op een rij en zorg er op die manier voor dat je niet voor verrassingen komt te staan. Door middel van een simulatie creëer je voor jezelf transparantie en zoals gezegd zullen er dan geen verrassingen zijn waar je mee te maken kunt krijgen, aangezien je de lening inricht naar eigen inzicht.
Met de lening simulatie kun je per geldverstrekker eenvoudig nagaan of zij in eerste instantie aan kunnen bieden waar je naar op zoek bent en in de tweede plaats of zij je dan uiteindelijk aan een goede lening kunnen helpen. Dit zal uiteraard voor een groot deel af gaan hangen van de geldende rentevoet op dat moment, maar er komt natuurlijk nog meer bij een lening kijken en met de simulatie zal dat ook goed zichtbaar worden. Zo is ook de looptijd van de lening niet te onderschatten natuurlijk en hoe je deze zelf bepaalt. Een korte looptijd heeft zo z’n voordelen, maar een lange looptijd heeft aan de andere kant ook wel een voordeel, zoals de lening simulatie zal tonen. De lange looptijd stelt je namelijk in staat de maandlasten te drukken, terwijl de korte looptijd dit niet biedt. Anderzijds is de korte looptijd weer gunstig voor consumenten die het liefst gewoon zo snel mogelijk weer schuldenvrij willen zijn, want uiteindelijk creëer je met een lening natuurlijk gewoon een schuld. Met de lening simulatie zul je precies de juiste weg kunnen vinden die jou aanspreekt.
Online lening simulatie
Uiteraard kun je de lening simulatie voor het geld lenen gewoon online uitvoeren. Dat betekent onder andere dat het je slechts een paar minuten van je tijd hoeft te kosten. Vul in hoeveel geld je wilt lenen en wat de rentevoet is die je bij de kredietverstrekker dient te betalen. Op basis van deze gegevens kun je eenvoudig een simulatie maken, waarmee je ervoor zorgt dat je een goed beeld krijgt van de kosten. Voer de simulatie bovendien uit op basis van de gegevens van meerdere kredietverstrekkers, zodat je een vergelijking kunt maken. Voor elke type lening kan een lening simulatie gebruikt worden, zoals bijvoorbeeld voor de persoonlijke lening en de autolening. Voor elk van deze leningen zal de simulatie er anders uit komen te zien, want er gelden namelijk voor iedere lening weer andere mogelijkheden. Zo kan de looptijd bijvoorbeeld variëren van lening tot lening, maar uiteraard zal dit ook gelden voor het geld dat je uiteindelijk zult kunnen lenen. Met de simulatie ontdek je de mogelijkheden gauw genoeg en kun je dus voor de lening van je keuze de kosten gaan berekenen.
Een lening simulatie zal nooit tot verplichtingen leiden en je hoeft dan ook niet bang te zijn dat wanneer je deze doet je dus ergens aan vast zult komen te zitten. Dit geldt overigens ook niet voor de offerte van een lening die je aanvraagt. Het is allemaal vrijblijvend tot op het moment dat je besluit om in te gaan op een offerte die je hebt ontvangen van een kredietverstrekker. In elk geval is het aan te raden om pas een offerte aan te gaan vragen op het moment dat je al een (of liever zelfs nog meerdere) lening simulatie hebt gedaan. Weet ook dat het nooit kwaad kan om diverse offertes te gaan aanvragen. Zoals gezegd is dat dus geheel kosteloos en kun je zelf gaan beslissen of je op een bepaalde offerte in wilt gaan.
Geld lenen als je op de zwarte lijst staat
Wil je geld lenen, maar sta je op de zwarte lijst? Dan zal je merken dat het minder gemakkelijk is om een lening af te sluiten. Je kunt de lening simulatie in dat geval goed gebruiken om na te gaan wat de kosten bedragen indien je een lening bij een privépersoon wilt afsluiten. Ben je van plan om bepaalde goederen te belenen of een auto of juwelen in te brengen als onderpand voor een geldlening? Bereken dan wat een reguliere lening zou kosten en vergelijk dit met de mogelijkheden die je hebt wanneer je op de zwarte lijst van de Nationale Bank staat.
Een lening simulatie kan ten alle tijden worden uitgevoerd, ongeacht het feit of er nu wel of niet sprake is van een notering op de zwarte lijst. Deze zal echter wel snel genoeg aan het licht komen op het moment van de definitieve aanvraag, want een kredietverstrekker zal dit altijd nagaan. Wanneer er inderdaad sprake is van het feit dat je op de zwarte lijst voorkomt zal dit in veel gevallen tot gevolg hebben dat een kredietverstrekker je zal laten weten dat er geen geld kan worden geleend. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn en dat betekent dus ook dat je het altijd kan proberen. Gebruik in elk geval wel de lening simulatie om de kosten van je eventuele lening te bepalen.
Wil je een lening af gaan sluiten, maar ben je er niet zeker van of je (nog) op de zwarte lijst voorkomt? Je kunt gewoon een gratis offerte voor een lening aanvragen als je een simulatie gedaan hebt en van de kredietverstrekker zul je dan vanzelf te horen krijgen of je wel of geen geld kunt gaan lenen. Een lening simulatie doen en vervolgens de gratis offerte voor die specifieke lening aanvragen kan dus altijd. De lening simulatie laat enkel zien wat voor kosten een bepaalde lening voor een bepaalde tijd tot gevolg voor je hebben en bepalen verder dus niet of je de lening ook krijgt.
Werking van een lening simulatie
De werking van een lening simulatie is er eentje die eigenlijk in zijn geheel voor zich spreekt. De simulatie wordt namelijk vrij eenvoudig gehouden door kredietverstrekkers, want het aantal variabelen bij zo’n lening simulatie is namelijk zeer beperkt. Het gaat dan ook puur om de lening en in eerste instantie wordt bijvoorbeeld een variabele als je salaris hier dus nog buiten beschouwing gelaten, alhoewel dit natuurlijk ook wel een cruciale factor gaat zijn bij geld lenen. Bij de simulatie is dat echter nog niet zo belangrijk, aangezien je door het zien van de kosten ook wel zelf redelijk kunt nagaan of je geld kunt gaan lenen. Bij een definitieve aanvraag voor een offerte zal de kredietverstrekker hier dan zelf een oordeel over gaan vellen om te zien of de geambieerde lening in verhouding staat tot het salaris dat je verdient ten opzichte van je al bestaande maandelijkse lasten.
Een lening simulatie heeft dus verder niet zo heel veel om het lijf en het gaat eigenlijk slechts om de looptijd die je voor ogen hebt voor je lening en uiteraard het bedrag. Uit die 2 variabelen kunnen dan namelijk dankzij de lening simulatie al direct de kosten voor je worden berekend, waardoor je hier dus al van doordrongen zult zijn. Wanneer je ziet dat bepaalde kosten niet haalbaar voor je zullen zijn kun je dus eens gaan bekijken hoe je de lening dan misschien anders in kan delen, zodat de kosten in ieder geval omlaag zullen gaan.
Simulatie lening maakt veel duidelijk
Een lening simulatie maakt zeer veel duidelijk. Ten eerste natuurlijk of een lening te doen is voor je – wat niet onbelangrijk is – maar verder ook of een lening dus goedkoop gaat zijn of juist niet. Je creëert met een lening simulatie namelijk direct een kostenplaatje voor jezelf en hieruit valt al bijzonder veel af te leiden over de lening in over het feit in hoeverre de specifieke lening waarvoor de lening simulatie wordt gedaan ook een interessante lening kan gaan zijn. Die informatie is natuurlijk zeer belangrijk om te hebben als je jezelf in staat wilt kunnen stellen een perfecte lening te gaan vinden die goed in proportie is.
Het kostenplaatje dat uit de lening simulatie naar voren komt biedt absoluut een prima beeld van de lening. De lening simulatie is dan ook de belangrijkste tool die je hebt als het neerkomt op geld lenen. Het kan ook voorkomen dat je onnodig aanvragen doet voor leningen die wellicht toch niet binnen je mogelijkheden vallen. Dit zou je met een lening simulatie in feite al moeten kunnen zien op voorhand. Vandaar dus ook dat een lening simulatie standaard zal worden aangeboden door alle partijen die leningen verstrekken. Globaal gezien kun je met een simulatie dus wel al een heel eind komen, maar ondanks dat je zelf bij een bepaalde berekening voor een lening misschien zult denken dat het prima mogelijk is, kan een aanbieder hier een andere gedachte op nahouden. Of je een lening uiteindelijk nu wel of niet krijgt is een zaak waar je je in een later stadium druk over kunt maken, maar in eerste instantie is het gewoon zaak dat je er met een lening simulatie voor gaat zorgen dat je een goede lening vindt.
Gebruik lening simulator voor accurate berekening
De lening simulator die je in gebruik neemt bij een kredietverstrekker zal altijd de juiste informatie tonen omtrent kosten, maar uiteindelijk heeft de lening simulator die je in gebruik neemt natuurlijk geen inzicht in het financiële plaatje en uitsluitsel daarover kan dan ook pas worden gegeven nadat een kredietverstrekker een aanvraag door heeft gekeken. Een simulatie kan je dus op het juiste spoor zetten voor het verkrijgen van een voordelige lening, maar een antwoord op de vraag of je financieel gezien wel in staat bent een lening te kunnen krijgen waar dit nog verantwoord is zal pas kunnen worden bepaald naar aanleiding van een eventuele aanvraag.
De zeer accurate berekening die je met een lening simulator kunt doen geeft tot op een eurocent nauwkeurig de kosten weer en met deze informatie zou je zelf ook al voor een groot gedeelte in staat moeten worden geacht om te beredeneren of dit past binnen de huidige kosten die je iedere maand hebt. Bereken daarom eerst zelf wat je maandelijks overhoudt en kijk dan of de kosten van een eventuele geldlening hierin zouden passen en afhankelijk van de uitkomst hiervan is het dan zaak te kijken of dit haalbaar is. Reken uiteraard wel met een marge, want op het moment dat je €300 per maand overhoudt kun je natuurlijk geen last dragen van €300 per maand als aflossing voor een lening. De lening simulatie laat dus de kosten zien en als je dan zelf ook nog zou gaan berekenen wat je op maandelijkse basis kunt missen weet je direct of een bepaald leenbedrag wel of niet binnen het plaatje past. Een lening aanvragen behelst meer dan alleen even je naam invullen, aangezien je de kredietverstrekker ook van allerlei documenten moet gaan voorzien omtrent de financiële situatie. Als je dus al uit de lening simulatie zou kunnen afleiden dat de aanvraag eigenlijk onbegonnen werk is en dat de kosten te hoog zijn in verhouding tot het inkomen, dan kun je jezelf dus ook de tijd en moeite van een aanvraag besparen en óf je lening bijstellen óf kijken of elders de kosten voor dezelfde lening lager uit zouden kunnen vallen.
Je kunt dus op eenvoudige wijze voorkomen dat je onnodige aanvragen voor leningen uitvoert, want het inzicht dat de lening simulatie je te bieden heeft zou voldoende moeten zijn om zelf al na te gaan in hoeverre het reëel is een bepaalde aanvraag te gaan doen. Het best is de lening simulatie die laat zien wat niet alleen de maandelijkse last bedraagt voor een lening, maar die daarnaast ook nog een laat zien wat de totale last bedraagt en hoeveel je uiteindelijk terugbetaalt voor een lening van bijvoorbeeld €5000. Dit toont namelijk ook heel goed de besparing die er eventueel valt te maken wanneer je bij de lening simulatie aangeeft de lening een paar sneller af te lossen.